Electronic Press Kit

SCROLL DOWN TO EXPERIENCE THE MUSIC OF kenney Polson

Életrajz

Látogasson el hivatalos csatornámra

RELEASES: January 2019

Kenney  Polson, ismert szakszofon játékos/zeneszerző 13 éves korában kezdte zenei pályafutását. Otthonos több zenei stílusban is, többek között klasszikus dzsessz, Latin, new age, a ritmus és blues, gospel, és funk stílusban is játszik. A kaliforniai Fresno City College-ban szerezte zenei alapdiplomáját, aztán a Kaliforniai Állami Egyetemen, Fresno-ban diplomázott  zenetanár szakon. Mester fokozatot  Washington D.C. ben a Howard Egyetemen szerezte dzsessz zeneszerzői szakon.

Mint szakszofonjátékos, Polson sok neves zenésszel játszott pályafutása során, mint például Bettye Swan, Z.Z. Hill, Joe Williams, D.J. Rodgers, Gil Scott-Heron, Fred Wesley, Lee Garrett, Michael Henderson, és Norman Connors. Kenney turnézott Japánban, Koreában, Hawaiiban, Kolumbiában, Braziliában, és a Karib Szigeteken. Nemzeti televízióban is szerepelt (CBS), olyan nemzetközileg ismert dzsessz előadók társaságában, mint Kenny Burrell, Jimmy Heath Phil, David Sanborn, és Wynton Marsalis. 2016 nyarán a Stone City Band-del fog játszani.

A zenepedagógia fontos része zenei karrierjének, gyakran kérik fel, hogy tanítson és bíráljon jazz versenyen. Tanított állami és magán iskolában a kaliforniai Fresnoban, Bogotában, Rio de Janeiroban, és Portlandban, Oregon államban az USA ban. Pekingben többször is tanított, szerepelt és előadást tartott a dzsessz történetérol. Kenney a leghíresebb Brazil dzsessz-zenészekkel készítette a Paradicsom nevu albumát, amely tartalmazza néhány saját kompozícióját is.

Kenney felvétele, a “Paradicsomi” 1. Kötet, hallható lesz világszerte 2016. március 8-tól az alábbiakon: iTunes, Az Amazon.com, a Google Zene, és más digitális zeneboltban. Le is töltheto telefonon, vagy a Spotify, iHeart Radio, Emusic, Rhapsody, Gracenote, #7 Digital, Target Music Radio, Yandex Music on keresztul.  Keresse meg, melyik Önhöz legközelebbi helyen fog játszani!

“His compositions are distinctive and well crafted, and he has a beautiful sense of melody.”

– Grammy Winning Producer, Don Mizell

Videos

“A warm, inviting tone and thoughtful compositions… Kenney is always a favorite on our global station!”

– Sandy Shore, Founder / SmoothJazz.com Global Radio

 

TO BOOK A SHOW WITH KENNEY POLSON AND HIS BAND, PLEASE CONTACT:

KENNEY POLSON
kenneypolson@hotmail.com
Tel: 503-380-9861

PUBLICITY CONTACT
Jazz Beyond Borders
jazzbeyondborders@icloud.com
Tel: 514-816-8423

We respect your privacy: no spam and your information is safe with us.

Pin It on Pinterest

Share This